torsdag 28 januari 2010

Tester i Composer Fx

Vi har nu beslutat att göra några förändringar i sättet tester handskas i nya formatet. Bland annat så kommer testerna inte längre att skapas på ett och samma ställe. Du kommer nämligen att kunna lägga in dem var som helst i utbildningen. I slutet av ett kapitel till exempel eller varför inte mellan varje avsnitt? Det blir du som beställer.
Detta innebär även att tester inte längre är en separat del av utbildningen utan ett integrerat kursobjekt liksom ett vanligt kursavsnitt.

Animationer i Composer Fx

I och med övergången till Flash har Composer fått nya möjligheter till animationer. Det går numera välja 4 nya animationsalternativ. Blur in, blur out, zoom in och zoom out. Detta ger mer möjligheter att liva upp utbildningarna.

torsdag 7 januari 2010

Script i Composer Fx

En viktig feature i Composer är möjligheten att kunna skapa utbildningar utan att behöva programmera. På det sättet har många användare kunnat överföra sina ämneskunskaper utan att själva behöva lära sig programmeringens kluriga konst.

Höga krav ställs dock på professionella utbildningar funktion, beteende och utseende. Verktyget har därför gett de mer avancerade Composer-användare möjligheten att påverka kursens beteende via ett enkelt skriptspråk. Det finns sedan Composer 5 under objektens händelser och kallas Actions.

Från och med Composer Fx kommer det språket att lämna platsen för det kraftfullare ECMA-baserade skriptet ActionScript 3 (TM). ActionScript är språket som används i Flash. Det är ett kraftfullt språk med en välkänd syntax som du kan läsa om i böcker eller gå utbildning i hos de flesta större utbildningsföretag.

Det är allt detta som vi arbetar på idag. Själva språket är redan på plats och vi jobbar på integrationen med verktyget. Vi skissar på det grafiska gränssnittet som, liksom det som finns i Composer 6, förenklar användningen av de enklaste skriptfunktionerna för att till exempel visa, gömma eller flytta objekt. Samtidigt skapar vi en skriptredigerare där de som vill kan skriva sin egen kod.